VisitNordvestkysten

25/8-19/9: Flowerdays - Georginefestival på Pallisbjerg Herregård

Der er Georginerne over alt! I klosterhaven med katedralgangens hvælvinger, der er opbygget i energipil og ved det seks meter høje springvand. Vandhaven med vandvægge lavet af østersskaller fra Limfjorden, og der er små åer, som løber ud i voldgraven mod vest. 

I haven kan du møde Bjørn Wiinblad inspirerede figurer, som de kreative frivillige har lavet.

Kom til Flowerdays "Georginefestival" skabt af blomstermanden Johnny Haugaard og 100vis af frivillige hænder i perioden 25. august til 12. september 2021.

Den smukke Pallisbjerg Herregård bliver som forvandlet med smukke eventyrlige haver, portaler og kunstfærdige skulpturer - alt sammen skabt af naturens materialer. Stuerne på Pallisbjerg samt kælderen vil også skabe magi med smukke indretningsideer og georginer, der hvisker i ørene af dig. 

Smag på blomsterne

På forskellige måder kan du smage på blomsterne i maden.

En af hovedattraktionerne er den urbane have lavet af træpaller, hvor du vil føle dig mere som i en byhave i Berlin Kreuzberg end på en historisk vestjysk herregård omkranset af knejsende gamle bøgetræer. Besøg også den transportabel have, hvor blomster vokser i gamle trailere og trillebøre.

På Pallisbjerg nordside finder du måneskinshaven, hvor blomsterne svajer i vinden.

”Det er her, du finder roen til at fordøje alle indtrykkene fra udstillingen,” siger Blomstermanden. 

Ingen kommer til at sulte på Flowerdays. Der er både cafe & konditori, cocktail- og ølbar samt restaurant.

”Vi kommer til at have sandwich med spiselige georginer og speciallavede kager fra en lokal gourmetforretning, og vores kaffe er fra et lokalt kafferisteri,” fortæller Johnny Haugaard om muligheden for at få dækket den lille sult og kaffetørst.

I cocktail- og ølbaren, hvor kan du nyde en aperitif inden middagen i en overdækket restaurant med udsigt over udstillingen. 

”Maden kommer til bordet i en picnickurv, og der vil kun være den ene ret i restauranten, hvor blomster igen er i fokus. Det samme gælder vores cocktails, som er dekoreret med blomster. Vores øl kommer fra et mikrobryggeri, der kun har ansatte med diagnoser,” siger Johnny Haugaard, der selv har oplevet flere frivillige, der er blomstret op under det kreative arbejde fra både depression og stress.      

Besøg selve herregården Pallisbjerg 

I en særskilt udstilling kan du komme indenfor på Pallisbjerg. De store stuer indrettet med møbler lavet af naturens materialer som hyldegrene og rød kornel. Aflagte hotellagner farvet med saft fra georginer og andre materialer fra naturen. I herregårdskælderen kan du følge georginernes livscyklus, fra de bliver plantet som frø til de vokser sig store og flotte, og til de visner.

Den indendørs udstilling er særskilt, fordi der er begrænsning på antallet af besøgende, som den gamle herregård kan klare. 

Priser 

Billetter koster 245 kr. både online og ved køb ved døren. Prisen inkluderer både haveudstilling og huset. Kun huset er tidsopdelt. Læs mere og køb billet her. 

Udstillingen er åben 25. august til 19. september 2021.