©  Foto:

1. klavertrio i kunstværket 13:06 på Museum for Papirkunst

I påsken hvor våren har bebudet sin ankomst, kan du nu opleve den unge komponist Sjostakovitjs spirende kærlighed i hans 1. klavertrio i kunstværket 13:06 på Museum for Papirkunst.

13:06 – en kunstnerisk totaloplevelse

100 år efter uropførelsen af Dmitrij Sjostakovitjs skelsættende 1. klavertrio opus 8 i c-mol giver Museum for Papirkunst nu mulighed for at opleve musikken på en ny måde med 13:06 - fusion af papirkunst, lys og Sjostakovitjs 1. klavertrio. Ved urpremieren på museet gav publikum 13:06 stående bifald, og Museum for Papirkunst afholder nu to aftener i påsken, d. 25. og 26. marts, kl. 19.00, hvor du kan opleve den kunstnerisk-flerdimensionelle kærlighedshistorie, som værket fortæller.

Klavertrioen har en helt særlig historie. Det unge, kommende verdensnavn, Dmitrij Sjostakovitj, komponerede og tilegnende værket til sin store kærlighed, Tatjana Glivenko. På de to aftener i påsken, bliver historien genfortalt af musikformidler og historiker, Jan Mygind. Kunstneren Bit Vejle, der har skabt den fortryllende billedfrise, fortæller om det særlige arbejde med Sjostakovitjs komposition i tilblivelsen af billedfrisen.

Publikum vil opleve Bit Vejles fem meter lange billedfrise, der er skabt som en visualisering af Sjostakovitj klavertrio fra første til sidste tone, med Dark Matters animationer direkte på kunstværket, akkompagneret af norske Grieg Trios indspilning af kompositionen.
Læs mere om værket og booking af billetter her
 

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish