Gå til indhold
Surfer Nordvestkysten

Surf&Work Camp i Thorsminde

Foto: VisitNordvestkysten

Vil du opleve det autentiske fiskermiljø og Vesterhavet for fuld udblæsning, samtidig med at du tjener penge og møder nye mennesker? – så skal du deltage i Surf&Work Campen i Thorsminde. Her glæder de lokale sig til at møde dig og byde dig velkommen i deres hjemegn.

Periode:

15/7 – 5/8 2023.
Opstartsweekend: 15/7 - 16/7. Første arbejdsdag: 17/7. Sidste arbejdsdag: 4/8.

Hvad forventes af dig?

Du skal være fyldt 18 år, når campen finder sted. Under campen er du ansat ét sted og forpligter dig til at arbejde mindst 25 timer pr. uge, være mødestabil og arbejdsom i hele camp-perioden. Du får timeløn for arbejdet og betaler for at være med i camp-fællesskabet. På campen er der en koordinator, som hjælper gruppen af deltagere med at have nogle gode aktiviteter og fællesskab med hinanden. 
 

Hvad er inkluderet i prisen?

Pris: 1114 kr. pr. deltager pr. uge

  • 2x2 timers instruktion i surf
  • Overnatningssted med bade- og køkkenfaciliteter samt fællesrum
  • Træning i værtskab og godt medarbejdermiljø
  • Campkoordinator, som hjælper med rammerne for campen og som er til rådighed for sparring mht. aktiviteter og andet
  • Rundvisning i byen

Ret til ændringer i pris og indhold af campen forbeholdes.
 

Hvordan søger jeg?

  • Læs beskrivelserne af de 4 surf-camps: Løkken, Thy (kommer snarest), Thyborøn, Thorsminde eller bike-campen i Slettestrand.
  • Udfyld ansøgningsskemaet som du finder på de enkelte camp-beskrivelser.
  • I ansøgningsskemaet har du mulighed for at angive din prioritering: Byen, arbejdsplads, jobtypen eller om det vigtigste er, at du kan bruge sommeren med de to venner, du har med hjemmefra.
  • Jo før du søger, jo bedre er mulighederne for, at du får dine prioriteringer opfyldt. 
  • Virksomhederne afholder løbende ansættelsessamtaler, da det er hos dem, du bliver ansat.

 

Mulighed for længere ansættelsesperiode

Flere af virksomhederne har behov for medarbejdere både før, under og efter campen.
Ansættelse udover camp-perioden aftales direkte mellem virksomhed og medarbejder - herunder også mulighed for overnatning. 

 

Surf&Work 2023

Surf & Work 2023 - Thorsminde

WORK

I Thorsminde er virksomhederne klar til at tage imod dig og give dig en uforglemmelig sommeroplevelse. Du kan søge job hos forskellige virksomheder som røgeri, købmand, museum, spisesteder og overnatningssteder. Der er mange jobtyper i spil: servering, rengøring, ekspedition, nøgleudlevering og køkkenmedhjælp. Thorsminde er en lille by, og her er virkelig mulighed for at komme tæt på de lokale i byen.

Vær opmærksom på, at hvis du søger job i Fjand er det en fordel at have egen cykel eller bil med.

Du forpligter dig til at deltage i hele campens periode, dvs. møde op til opstartsweekenden og arbejde minimum 25 timer i ugen hos en af virksomhederne. Det er arbejdsgiveren, som står for at lave arbejdsplan for sine medarbejdere. Skulle du have brug for enkelte dage væk fra campen i perioden, skal du aftale det med camp-koordinator og arbejdsgiver. Der forekommer aften- og weekendvagter.

CAMP

Overnatning foregår i Havet og Fjordens Hus, der byder på hyggelig lejrskole-stemning i moderne omgivelser. Overalt i huset er der hyggekroge, hvor du er velkommen til at slå dig ned i sofaerne eller hænge ud i det store køkken. Du overnatter i køjesenge, hvor der er gode madrasser på sovesale, men hvis du foretrækker at flytte din madras ud i et andet rum, er der mulighed for det.

Er du mere natur- og vildmarkstypen, så er du velkommen til at slå dit eget telt op på grunden (prisen er dog uændret). Vildmarksbadet er til rådighed, og der vil være mulighed for sportsaktiviteter i hallen sammen med de lokale unge. I fællesarealerne kan du både spille bordtennis, bordfodbold og stigegolf. Der er adgang til campingpladsens svømmehal på nærmere aftalte tidspunkter.

Der tilknyttes en camp-koordinator til campen. Han/hun er kontaktperson for både campdeltagere og virksomheder, og han/hun har til opgave at arrangere sociale aktiviteter for deltagerne og sikre, at alle på campen har det godt.

Surf&Work 2023

SURF

Thorsminde har gode muligheder for at være aktiv på vandet, hvad enten det er i Vesterhavet eller i Nissum Fjord. Så snart der er vind nok, er der kites i luften over fjorden. Havet og Fjordens Hus, hvor du indlogeres i sovesal, er byens centrale udgangspunkt for vandsport. Her dyrkes både roning i robåde og kajak, dykning og stand up-padling. Det er her, Europas første center for coastalroning ligger.

På Surf&Work Campen i Thorsminde oplever du den lille autentiske fiskerby på allertætteste hold. Byens indbyggere står klar til at tage imod dig – ligesom de hvert år tager imod mange gæster og turister om sommeren. Hovederhvervet i byen er fiskeri, og det har sat sit præg på byen. Den store sluse forbinder byens nord- og sydside, fjorden og havet. Den forbinder også den hyggelige Gl. Havn mod øst og fjorden, hvor der om sommeren er aktiviteter i Den Røde Hal og liv og glade dage, når vejret tillader det, med industrihavnen mod vest. Det er hér, det autentiske fiskermiljø for alvor kommer til syne. Store fiskerkuttere sejler ud og kommer ind fra havet og losser fiskene til den store auktionshal. Hele området er et yndet område for lystfiskere fra tidligt forår til sent efterår, da man både kan fiske i hav og fjord. Sild, makrel, havørred og laks er blot nogle af de fisk, du kan få på krogen, hvis du selv har mod på at kaste snøren ud.

Stranden i Thorsminde er kendt for at være en god badestrand, som er markeret med flydetov mellem molerne i Vesterhavet, så børn og andre ikke kommer galt afsted, når de bader. Men Thorsminde ligger samtidig på en barsk strækning ved Vesterhavet. Derfor er det vigtigt, at du rådfører dig med camp-koordinatoren, som ved, hvordan du skal forholde dig til bølger og vind og vejr i området. Derudover kommer de seje surf-dudes fra Thyborøn Surfcenter og lærer dig at surfe. I Thorsminde er der boards til rådighed i aftalte tidsrum, når vejret egner sig til surf. Du må gerne medbringe dit eget surfudstyr. 

I Thorsminde, kan du udover at surfe, når vejret og bølgerne tillader det, prøve kræfter med mange former for vandsport. Mod vest har du Vesterhavet, som med store bølger giver udfordringer til de mest hardcore. Mod øst finder du Nissum Fjord, som er mere rolig. Fjorden er rigtig velegnet til både kitesurfing og stand up-padling. Derudover arrangerer roklubben ved Havet og Fjordens Hus e-roning-aftener, hvor du er velkommen til at være med.

Thorsminde Strand er en klassisk sandstrand med klitter, men det unikke er, at den ligger så tæt på byen. Kun et par hundrede meter fra Havet og Fjordens Hus finder du både badestrand, Gl. Havn, Industrihavn, spisesteder, outdoorbutik og et stort flot museum. Stranden har Blåt Flag, som er det synlige bevis på, at strand- og vandmiljøet er godt og rent.

Hvis du gerne vil prøve andet outdoor end at kaste dig i bølgerne med et board, kan du nyde en gåtur på Fugleøen, som ligger naturskønt i byens udkant. Her finder du både en natursti, hvor du kan nyde roen og komme helt ned i gear, og et fugletårn, som har udsigt ud over Nissum Fjord. Fjorden har international betydning for ænder, gæs og vadefugle, som raster her.

Hos Thorsminde Outdoor kan du købe alt udstyr til en fisketur, men husk at orientere dig om regler for lystfiskeri, inden du kaster snøren ud. Butikken er også et besøg værd, hvis du vil se på vandreudstyr, outdoortøj eller nogle af de lokale lækkerier, som butikken har et udvalg af.

 

Thorsminde Fiskehal

Se video om Thorsminde her

Foto: Destination Nordvestkysten

Et ophold i Thorsminde bør indeholde et besøg på Strandingsmuseum St. George. Museet fortæller den interessante beretning om en af de største strandingsulykker i landets historie, da næsten 1400 mennesker omkom på den skæbnesvangre julenat i 1811 ud for Thorsminde. Museet rummer en lang række genstande fra de to engelske skibe, som var involveret i strandingen, bl.a. det gigantiske ror, som er udstillet fra kælderen til toppen af det firkantede tårn, som karakteriserer museet. Lidt syd for byen finder du Dødemandsbjergene, som markerer, det sted, hvor St. George gik på grund. Husk også at besøge kirken i Thorsminde, som er indrettet i det gamle redningshus. 


Tag din cykel med på campen og oplev Fjand Gårdbutik, som ligger 7 km syd for byen. Her kan du købe flot brugskunst og delikatesser. I cykelafstand kan du også opleve klitterne nord for byen samt Nissum Fjord på tæt hold. Udnyt en fridag til at tage på udflugt til Ulfborg, hvor du både kan shoppe og opleve VW Retro Museum. 

 

Se mere fra Thorsminde

Betina Sig Cens-Slot
Har du spørgsmål?

Forretningsudvikler

bss@visitnordvestkysten.dk

Mobil:+45 41911182

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2023
Danish