Gå til indhold
Nordsøen Oceanarium

Nordsøen Oceanarium

Foto: Destination Nordvestkysten

Gå på opdagelse mellem de mange lærerige oplevelser i en af Nordjyllands største attraktioner, Nordsøen Oceanarium i Hirtshals. Her kan du møde nordsøens dyreliv og opleve Nordeuropas største akvarium. Her findes spændende oplevelser og sjove aktiviteter for alle aldre.

Seks millioner liter havvand – og meget mere…

Nordeuropas største akvarium i Hirtshals byder på et spændende eventyr under havets overflade. De 10.000 m2 indendørs, 6000m2 udendørs, 75 akvarier og mere end 7.000 fisk og andre havdyr, giver en hel dags oplevelser i det våde element. Gæsterne kan udforske havets hemmeligheder ved at dykke helt ned på havets bund, kravle rundt om skibsvraget, fange krabber med de bare hænder og mærke naturens kræfter. De kan klappe en søstjerne på ryggen, stå ansigt til ansigt med en sæl og søge efter Nordsøens guld. Der venter store havoplevelser både ude og inde.

Sælernes verden

I det store udendørs anlæg kan du møde Danmarks største rovdyr, gråsælen og dens mindre slægtning, den spættede sæl. I undervandstunnellen kan du følge de nysgerrige sælers elegante bevægelser under vandet, imens du bliver charmeret af deres nuttede udseende. Udenfor er du med på første parket, når de bliver fodret to gange dagligt. Du kan også se sælerne ligge på anlæggets strand og slikke sol. 

Havets kæmper og nuttede rovdyr

I ”Hvalforskerhytten”, er der mulighed for at udforske hvalforskerens spændende verden. I perioder kan det kæmpestore skelet af finhvalen fra Blokhus også opleves på nærmeste hold.
Danmarks største rovdyr, sælerne, kommer tæt på i det store udendørs anlæg, og den 12 meter lange undervandstunnen.

Foto:Destination Nordvestkysten

Dreng på Nordsøen Oceanarium

Foto:Destination Nordvestkysten

Sæt turbo på eventyret

Slip børnene løs i de udendørs legeområder. I udendørsområdet finder du to udfordrende legepladser, blandt andet Danmarks største hval-legeområde, hvor man kan klatre, rutsje og svæve. Man kan fange krabber med de bare hænder, og gå på jagt efter rav. Kom ud på det gyngende hav på ”Ship o' Hoy” og kravl helt op i fyrtårnet. 

Ved Fyret – nyt udendørs område med plads til leg og afslapning
Udenfor, bag ved legepladsen, står fyrtårnet som er en tro kopi af Hirtshals berømte fyr kan gæster opleve det helt nye, lækre udendørsområde som helt enkelt hedder Ved Fyret. Området rummer både flotte grønne arealer og kuperet terræn, hvor der er rigeligt med plads til både leg og afslapning. Hør lyden af det rislende vand fra Emmersbækken, der slanger sig gennem området. Har man madpakke med kan den nydes i et af de seks shelters udstyret med bænke og borde.

Legeplads ved Nordsøen Oceanarium

Foto:Destination Nordvestkysten

Rejsepas til alle børn

Med et rejsepas i hånden, kan børnene udforske hver en krog af udstillingen og finde de 10 stempler. Når børnene har fundet dem alle sammen, uddeles et diplom og et klistermærke.

Nordsøens butik ”Pakhuset” indeholder et væld af souvenirs, gaveartikler, bøger og meget andet. Kig ind og lad dig friste af de spændende varer.

Tre nye unikke akvarier

I den nye udstilling indgår 3 nye akvarier ser man både gopler, stimefisk og rovfisk ganske tæt på. Den unikke udformning af akvarierne, bygget igennem 2 etager, giver en helt særlig sanseoplevelse!

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2023
Danish