VisitNordvestkysten
Nr. Vosborg juleudstilling

Jul som i gamle dage

Julen i gamle dage huskes af de fleste som hyggelig, fyldt med traditioner, fredfyldt, varm og hjertelig.

Nørre Vosborg vinter

Den dejlige stemning genfindes ved et besøg på Nørre Vosborg i juletiden. Den gamle herregård omdannes til en stor juleudstilling med Blomstermanden Johnny Haugaard, som du kan opleve frem til 13. december. Her kan du se store kreative kunstværker af naturens materialer og i hver af de historiske stuer er der nye kreative sammensætninger. Der er lukket op for herregårdsstuerne, og i borggården er der små hyggelige boder med lækkerier fra Nørre Vosborgs spændende køkken.

På Hjerl Hede er der 4 juleweekender frem til den 13. december, hvor du kan få fornemmelsen af julen, som den var i gamle dage. Frilandsmuseet Hjerl Hede åbner dørene til huse, værksteder og butikker. Her er juleforberedelserne i gang på gammeldags manér. Køb friskbagte julekager med hjem, kør i hestevogn og prøv det gamle damptog til Flyndersø  - en hyggelig juleoplevelse for hele familien.

Du bør også opleve juleudstilling på Hornvarefabrikken og stedets fantastiske historie, hvor det gamle håndværk er mere end 200 år gammelt. Fabrikken startede i 1935 og er i dag det eneste sted man stadig laver hornskeer, smykker og andre brugsgenstande af afrikanske horn. På juleudstillingen er det designer og strikkeekspert Vithard Villumsen, som sammen med Sara Brunn Buch har stået for dette års juleudstilling. Vithard er bl.a. kendt som dommer fra tv-programmet Strikkedysten. Juleudstillingen kan opleves frem til 23. december.

Damptoget Hjerl Hede Vinter

Oplev den antikke, historiske og atmosfæriske stil på Borbjerg Mølle som er bevaret i alle kroens lokaler og opholdsrum. Det historiske sted med den gamle vandmølle afholder traditionelt julemarked hvor "Stalden" er pyntet flot op og der er mulighed for at få smagsprøver, købe julepynt og gaver. Juleindkøbene kan afsluttes med et hyggeligt søndagskagebord eller andet godt i stedets restaurant.

Fjand Gårdbutik er et altid besøg værd og ved juletid især. Den store butik er flot indrettet og for dem, der slet ikke kan få nok af nisser, julehjerter, lys og dekorationer, er Fjand Gårdbutik et rent julemekka. Der er også en café, hvor du kan nyde et måltid eller hygge med æbleskiver og glögg.

Jul som i de gode gamle dage, kan du også genopleve på VW Museet i Ulfborg. Museet er pyntet op til julemarked med retro-julepynt, og du kan købe gammeldags julekalendere, glasbilleder og søde sager.