Gå til indhold
Thyborøn Havn

Thyborøn

Foto: Destination Nordvestkysten

Thyborøn – en aktiv fiskerby med stolt historie

Thyborøn ligger helt centralt på Vestkysten - midt på den mere end 500 kilometers kyststrækning fra Skagen i nord til Tøndermarsken i syd. Ved fiskerbyen med små 2.000 indbyggere mødes det kraftfulde Vesterhav med den rolige Limfjord. Fra Høfde 59 er der udsigt ud mod Vesterhavets vilde og barske bølger. Med et lille drej med hovedet ses Thyborøn Kanal, indgangsporten til Limfjorden, der går tværs ind over hele Jylland og den storslåede Thy Nationalpark og Geopark Vestjylland. I Thyborøn kan man opleve den rå natur tæt på, både den over og under vandet, og museer formidler historier, som reflekterer og bevæger. Her kan man slappe af og gå tur langs klitterne på de hvide sandstrande eller sætte sig ved kajen og iagttage det konstante leben på havnen.

Top 10 oplevelser i Thyborøn

Thyborøn Havn

Foto:Destination Nordvestkysten

Fiskeriet som livsnerve

Fiskeriet har været byens levebrød gennem århundrede og er stadig livsnerven i Thyborøn, en af Danmarks største fiskerihavne, der hvert år lander fisk for millioner. Rødspætten bærer kongekronen her, selvom der fiskes næsten al slags fisk af de mange fartøjer, der holder til i Thyborøn. Havnen er byens hjerte, og de mange handels- og forarbejdningsvirksomheder sørger for livlig aktivitet, døgnet rundt, året rundt. Oplev en autentisk fiskeauktion hvor du selv kan byde ind og være heldig at få fisk med hjem til aftenbordet.

Thyborøn Havn

Thyborøn Fiskerihavn

Et spisekammer undervands

Det er muligt at komme helt tæt på den fagre verden under vandet og udforske og smage på havets spisekammer. Iført waders kan man tage på østerssafari i den rolige Limfjord, en stærk kontrast til det uregerlige Vesterhav. Der venter en helt særlig oplevelse, når man selv plukker østers og prøver at tilberede dem over grill ude i den fri natur. Og man kan tage på mange forskellige ture, der sammen med udstillinger stiller skarpt på dyre- og plantelivet i Nordsøen. 

Efterår 2022 - oplevelser

Foto:Destination Nordvestkysten

Mad i nostalgiske rammer

I de gamle røde huse ved havnen lå der i årtier byens fiskeauktion. Her i de nostalgiske rammer kan man dog stadig købe frisk fisk med hjem eller sidde ved kajkanten og nyde udsigten over havnebassinet med en kold øl og en fiskeburger - eller med et glas hvidvin og en rødtunge med rejer eller andre lækkerier. En fiskelegeplads og et livreddertårn ved stranden gør stedet til et yndet udflugtsmål for børnefamilier. På Thyborøns spisesteder anrettes der ikke med pincet. Til gengæld serveres maden med stor hjertevarme og i autentiske omgivelser. Kvaliteten ligger i råvaren. Og gæster kører langt for at spise fisk netop her, for fisken fås ikke friskere, og det kan smages. Krydret med byens aktive erhvervsliv er man tæt på Vestkystens dna ud i mad- og kulturoplevelser.

Bare ude Vestpå - Thyborøn

Kort

Group
Group
Åbn i Google Maps
Adresse

Harboørevej

7680

Koordinater

Længdegrad : 8.214589

Breddegrad : 56.700564

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2022
Danish