Gå til indhold
Surfere i Klitmøller

Klitmøller & Vorupør

Foto: Destination Nordvestkysten

Store brusende bølger, sandstrande, vidtstrakte klitlandskaber og stærke traditioner omkring kystfiskeri og kystredning. 
Klitmøller og Vorupør er populære feriesteder med masser af mulighed for friluftsliv, byerne er nemlig lig med både Cold Hawaii og Nationalpark Thy.

Cold Hawaii-navnet opstod i 1990’erne, da Klitmøller kom på verdenskortet som et lækkert sted at ride på bølgerne. I dag er der omkring 30 registrerede surfspots på i Thy – fra Agger til Vigsø - men Klitmøller og Nr. Vorupør kan betegnes som de to hovedstæder i Cold Hawaii.

Kontorfællesskaberne Cowork i Klitmøller og Surf and work, Silicon VØ i Vorupør, gør det samtidig let at surfe mellem arbejdsopgaver og friluftsliv. De traditionelle kystfiskermiljøer, de lækre badestrande og de to byers beliggenhed midt i Nationalpark Thy skaber samtidig stor attraktionsværdi.

Dreng løber ved huse i Klitmøller

Foto:Destination Nordvestkysten

Oplev Klitmøller

Klitmøller er et mekka for både cyklister, vandsportsudøvere og vandrere. I Klitmøller er de gamle fiskerhuse en smuk kulisse ved Ørhage, hvor autocamperne for længst har erstattet fiskekutterne. Nær Ørhage finder du flere surfskoler med udlejning af surfudstyr eller paddle boards.
Byen har mange unge familier blandt de fastboende, og byen emmer af byggelyst og leg året rundt.
”Stalden” er et nyåbnet musikværtshus, og nær kysten findes nanobryggeriet Haandpluk med servering af øl, vin og kaffe. Melder sulten sig kan du gøre stop ved enten Café Hawgus, Kesses Hus eller Le garage, som blot er nogle af Klitmøllers spisesteder.

Klitmøller

Foto:Destination Nordvestkysten

Pizzabar i Klitmøller

Foto:Destination Nordvestkysten

Klitmøller ligger i et dejligt cykel- og vandreområde. Der er et fint net af cykelstier i Nationalpark Thy, blandt andet mountainbikespor i den nærliggende Vilsbøl Klitplantage. I Klitmøller finder du blandt andet cykeludlejning hos Cold Hawaii Mountainbikes
Tag på vandretur ad foreningsstien langs Klitmøller å eller gå ad promenaden langs stranden til klubhuset Hummerhuset, hvis tag er en udsigtsplatform. Nord for Klitmøller findes en skøn badestrand ved navn Splittergab, og få kilometer inde i landet kan du bade i nogle af Danmarks reneste ferskvandssøer: Vandet Sø og Nors Sø, hvor det også er tilladt at fiske med stang.

Oplev Vorupør

Vorupør er ligeledes et hotspot for surfere og friluftsmennesker. I byen mærkes en stærk virkelyst, særligt fra unge tilflyttere, men byen har på en eller anden måde en langsommere puls end Klitmøller.
I Vorupør er det populært at gå en tur ved stranden for at samle sten eller rav. Bagefter kan man købe en stor is og vandre ud på molen, drikke en fadøl, slubre en kop kakao eller spise på en café med havudsigt og vind i håret.


Vorupør har fortsat et levende kystfiskeri, og man kan ofte købe friskfangede rødspætter fra en af de både, der trækkes op på stranden. Alternativt er der et stort udvalg af flotte fisk og skaldyr hos Fiskerkompagniet eller Vorupør Røgeri ved landingspladsen.

Vorupør Røgeri

Foto:Destination Nordvestkysten

Både på Vorupør Strand

Foto:Destination Nordvestkysten

I Vorupør kan du blandt andet opleve Nationalparkcenter Thy, der er bygget ind i klitten ved landingspladsen. I Nationalparkcentret bliver du inspireret til selv at tage på oplevelse i det fantastiske naturområde, som Vorupør ligger midt i.
Området er særligt præget af storslåede klitheder og mere end 200 søer. Oplev den skønne natur på en vandretur ad Hawblinkruten, der er 8,5 km. lang og tager dig fra Vorupør nordpå over klithede, og langs stranden. Ruten går også til Bøgested Rende og Tvorup Båke, der er en af de 23 unikt formede sømærker, der findes langs hele den jyske vestkyst.

Bare ude Vestpå - Klitmøller
Foto: Destination Nordvestkysten
Surf i Klitmøller

Aktiviteter

Foto: Mette Johnsen
Nationalpark Thy

Attraktioner

Foto: Mette Johnsen

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2022
Danish