Thorsmind Puck Maxi

Bare knald på ferien ude vestpå

Foto: Nordvestkysten

Herude vestpå leves og opleves livet på en særlig måde. Utæmmet natur får de vilde ideer og drømme til at vokse, så de bliver til store oplevelser.

Der er bare knald på ferien ude vestpå!

Thorsminde Puck Maxi

Foto:Anne Nøhr Ringgren

Med bundgas, vind på hjelmen og en helt igennem autentisk følelse af både frihed, glæde og nostalgi har du mulighed for at opleve Nordvestkystens bedste ferieoplevelser set fra en Puch Maxi.

Med mælkekassen fast monteret på bagsmækken og rævehalen viftende i vinden kan du i bedste Peter Ingemann-stil lade knallerten føre dig rundt langs Nordvestkysten og opleve det helt særlige miljø, der kendtegner området.

Herude vestpå leves og opleves livet nemlig på en særlig måde. Her kan du på helt tæt hold mærke, hvordan Vesterhavets salt får luften og livet til at smage af mere.

På Nordvestkysten har du mulighed for at booke en guidet tur på Puch Maxi, opleve 250 km følelse af frihed, når håndtaget vrides i bund og du bare lader dig forføre af de mange unikke, spændende oplevelser, der venter.

Det er bare livet ude vestpå!

Foto:Nordvestkysten

Bare knald på ferien

Stand up surf hirtshals

Bare knald på ferien ude vestpå

Foto: Nordvestkysten

Sælsafari i Thyborøn, sejltur med en ægte fiskekutter i Thorupstrand eller måske Vestkystsafari med Outnature. Oplevelserne har været mangfoldige for Puch Maxi-gruppen, der har været på tur langs Nordvestkysten. 

Thorsminde

Fiskeauktion Thorsminde

Foto:Destination Nordvestkysten

På førstedagen startede gæsterne deres besøg i Thorsminde. Her på den smalle landtange ved slusen mellem Vesterhavet og Nissum Fjord ligger den hyggelige havneby. Her skulle gæsterne på en ægte fiskeauktion, som du kan opleve hver lørdag i juli og august. Du kommer tæt på det ægte fiskermiljø ved Vesterhavet og budene på fiskene flyver igennem luften.

Det er bare shopping ude vestpå !

Turen gik også forbi gammel havn og fugleøen, hvor udsigten fra fugletårnet blev nydt.

Thorsminde Fugletårnet

Foto:Nordvestkysten

Thyborøn

I havnebyen Thyborøn finder du en af landets største fiskerihavne. Enorme fiskekuttere med tonsvis af fisk, der landes døgnet rundt. Her rullede Puch Maxi holdet også ind på havnen, og knallerterne er en helt naturlig del af havnemiljøet. Turen gik også forbi mindeparken og Sneglehuset.

Den utæmmede natur vestpå får dine vilde ideer til at vokse, så de bliver til spændende arkitektur, historier og store oplevelser. Sneglehuset er et fortryllende lille hus i Thyborøn dekoreret med tusindvis af sneglehuse, muslinger og konkylier, der forenes i unikke mønstre og farvespil skabt af en tidligere fisker, der lovede sin kone et hus, ingen andre havde. Han startede i 1949 og arbejdet tog intet mindre end 25 år.

Det er bare et hjem ude vestpå !

I dag er det et velbesøgt museum med udstilling, butik og café.

Sneglehuset Thyborøn

Foto:Nordvestkysten

Efterfølgende var Puch Maxi-holdet på en helt unik sælsafari med udgangspunkt fra havnen i Thyborøn. En kort bådtur ud til sandbanken i Limfjorden, hvor sælerne tog sig en ægte slapper og betragtede de nytilkomne tilskuere.

Foto:Jyllandsakvariet

Klitmøller - Vorupør

Via en kort færgetur gik turen videre til Agger og Stenbjerg Landingsplads i Nationalpark Thy. Et rigtig hyggeligt fiskermiljø med gamle maleriske redskabshuse fra omkring 1900-tallet. På stranden ligger fiskekutterne i sandet på stranden klar til næste dags fangst. Det er også på Stenbjerg Landingsplads, du finder informationscentret for Nationalpark Thy, hvor der er en udstilling. 

Stenbjerg Thy

Foto:Nordvestkysten

Næste stop på turen blev surferparadiset KlitmøllerEt hyggeligt fiskerleje og en levende badeby, som altid har været populært på grund af de fine surfmuligheder - "Cold Hawaii" bliver det kaldt i daglig tale. Her var Puch Maxi holdet på surfskole. 

Det er bare sommerskole ude vestpå!

Klitmøller surf

Foto:Nordvestkysten

Dagen blev afsluttet midt i skoven i Nationalpark Thy. En fantastisk oplevelse, der rummer en vandretur i den smukke natur, som efterfølgende afsluttes med bålmad og kolde øl sammen med EvenThy. Rundt om det knitrende bål stod de skindbeklædte træstubbe, som sammen med duften af skovbund og den simrende gryderet sikrede den hyggelige stemning.

Det er bare picnic ude vestpå!

Nationalpark Thy bålmad

Foto:Nordvestkysten

Thorupstrand - Slettestrand

Dagen lægger ud med en ægte 2 timers havsejlads med en af de velkendte blå kuttere fra Thorupstrand. Efter parkering af knallerterne bliver holdet budt ombord, hvorefter spillet trækker kutteren til havs. Turen går mod vest til Fuglefjeldet Bulbjerg med bølgeskvulp og salt i luften. Udsigten til Bulbjerg nydes fra havsiden inden turen går retur til Thorupstrand. 

Det er bare et krydstogt ude vestpå!

Tilbage på land igen står de berømte og prisbelønnede fiskefrikadeller fra det bæredygtige kystfiskeri klar. Sammen med en kold øl, bølgernes brusen og havudsigt til de blå kuttere er oplevelsen fuldendt. 

Det er bare gourmet ude vestpå!

 

Thorupstrand fiskekutter

Foto:Nordvestkysten

Turen fortsætter mod nordøst til en velfortjent pause hos det lille privatejede Aabybro Mejeri, som producerer den anerkendte Ryå Is. Gedigent håndværk blandet med autencitet og rigeligt med fløde.

Det er bare en drive-in herude vestpå !

Ryå is Åbybro mejeri

Foto:Nordvestkysten

Blokhus

Turen fortsætter til feriebyen Blokhus, hvor der gøres et stop i den ældste del af Blokhus - Den gamle strandingsgård og Futten. Her blev der nydt den autentiske stemning og en Fut-snaps. Den lokale drik navngivet efter hesten Fut, som var høkerens "syge" hest i fordums tid, hvor de lokale brugte den som alibi, for at besøge stedets beværtning.

Futten Blokhus

Foto:Nordvestkysten

Efter en hyggelig pause fortsætter knallerterne til Blokhus strand, hvor den brede hvide sandstrand giver god anledning til at give bundgas og "strække ud". Her står saunahytten klar og gæsterne får en forkælende saunagus og vesterhavsdyp.

Blokhus strand puck maxi

Foto:Nordvestkysten

Løkken - Lønstrup

Ad den lange brede sandstrand fortsætter turen mod badebyen Løkken.

 

Det er bare en strandvej ude vestpå !

 

Jeep safari Løkken

Foto:Nordvestkysten

Her bliver Puch Maxi-erne skiftet ud med en landrover, og så står det på Vestkystsafari for de forventningsfulde gæster, hvor turen går via stranden til det berømte højdepunkt Rubjerg Knude

Rubjerg Knude

Foto:Nordvestkysten

Fra Landrover-safari går turen til den hyggelige ferieby Lønstrup - et tidligere fiskerleje, der idag mere er kendt som badeby, der rummer mange udøvende kunstnereHer bliver der budt på en lokal bjesk og lige udenfor Lønstrup står der en late brunch klar på den hyggelige Keramikcafe Møllehuset

Lønstrup Puck Maxi

Foto:Nordvestkysten

Hirtshals - Tversted

Fra Lønstrup fortsætter turen til Hirtshals og Tversted

Hirtshals

Foto:Nordvestkysten

Hirtshals er et maritimt knudepunkt med en af de største erhvervshavne i Danmark og fra toppen af Hirtshals fyr kan du opleve en helt enestående udsigt over byen og Vesterhavet. Fra Husmoderstranden skal Puch Maxi entusiasterne afprøve SUP sammen med en instruktør. En spændende aktivitet på stand-up paddle boards.

Sådan er stand-up bare ude vestpå!

Stand up surf hirtshals

Foto:Nordvestkysten

Aftenen sluttes af med den største isvaffel fra det berømte blå ishusTversted strand sammen med en smuk og farverig solnedgang.

Herude vestpå inviterer naturen dig nemlig til at strække øjnene, og her går solen altid sidst ned.

Det er ikke bare Danmark. Det er bare ude vestpå!

Tversted solnedgang i Danmark

Foto:Nordvestkysten

Kør i hjulsporene af Puch Maxi holdet

Er du blevet inspireret af de spændende oplevelser, som Puch Maxi gæsterne har været på? Oplevelserne er mangfoldige.

Sælsafari, sejlture, bålmad, surfskole og Landrover-safari

 

Vi har samlet nærmere information omkring steder, booking mm. 

SUP - ferie ved Bulbjerg
Feriesteder
shopping
Overnatning
Bulbjerg
Naturen ved Nordvestkysten
Surfer Nordvestkysten
Aktiv ferie ude vestpå
Villa Vest Restaurant
Smagsoplevelser ved Nordvestkysten
Tversted Strand par
Ferie for 2 ved Nordvestkysten

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2023
Danish